nieuws

Schouwburg Arnhem wint Willem Diehlprijs

Geen categorie

De Schouwburg in Arnhem won de Willem Diehlprijs voor het beste restauratieproject van de laatste twee jaar. De vakjury roemde de renovatie van het interieur, die ‘de essentie van het gebouw heeft weten te raken met een doeltreffende inzet van beperkte middelen’. De prijs is uitgereikt aan Henk Boerhof, directeur van de Schouwburg, en aan architect Bob Kip.

Schouwburg Arnhem wint Willem Diehlprijs

De publieksprijs gaat naar het pand Boulevard Heuvelink 108, dat met grote voorsprong won van Selexyz Dekker van de Vegt in het voormalige postkantoor aan het Jansplein en van de renovatie van de Van Verschuerwijk.

De jury van de Willem Diehlprijs, een initiatief van architectuurcentrum CASA, bestond dit jaar uit: Pieter-Matthijs Gijsbers (directeur van het Openluchtuseum), Indira van ’t Klooster van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, architect Job Roos en CASA-directeur Edwin Verdurmen.

Beide prijzen zijn uitgereikt aan.op een CASA-avond in Showroom Arnhem. Daar werd bovendien de Arnhemse Architectuurkaart 1900-1945 worden aangeboden. Diehl, Arnhems meest beeldbepalende architect in die periode, wordt daarin speciaal uitgelicht.

Reageer op dit artikel