nieuws

Plan Nieuw Crooswijk ongewis

Geen categorie

De gemeenteraad van Rotterdam wil de plannen voor Nieuw Crooswijk herzien. Dit meldt het Algemeen Dagblad. Reden is niet de aanhoudende bewonersprotesten, maar de economische crisis die de verkoop van woningen in de wijk doet stagneren. De stad wordt hierdoor geconfronteerd met voor lange tijd braakliggende zandvlaktes.

Plan Nieuw Crooswijk ongewis

De nieuwbouw in Nieuw Crooswijk vordert gestaag, maar dreigt nu vertraging op te lopen. Dit komt doordat bij een meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad twijfels zijn gerezen over het vervolg. Deze maand zal de gemeenteraad een besluit nemen.

De aanleiding voor deze wending is de stagnerende huizenverkoop in het gebied. Maar op de achtergrond speelt het al jaren sluimerende verzet onder bewoners tegen de sloop en nieuwbouw in Nieuw Crooswijk. In 2005 nam de gemeenteraad een masterplan aan, met als kern dat 1800 van de 2300 woningen zouden worden gesloopt en vervangen door huizen voor de hogere inkomens.

Een raadsmeerderheid wil nu een herziening van het masterplan. Raadslid Rita Brons (PvdA) spreekt in dit verband van voortschrijdend inzicht. Wethouder Karakus (PvdA) wil vanwege de te verwachten financiële verliezen echter niet weten van een aanpassing van het masterplan.

Reageer op dit artikel