nieuws

Plan Londen River Park voor altijd een plan?

Geen categorie

Londen staat in 2012 volop activiteiten te wachten. Naast de Olympische Spelen wordt dan ook het jubileum van Koningin Elizabeth gevierd. Om ruimte te creëren voor de bijbehorende festiviteiten heeft architectenbureau Gensler een plan ingediend om de ruimte aan de noordkant van de Thames te benutten met een drijvend park met paviljoens. Van de Millennium Bridge tot aan de Tower of Londen komt in het ontwerp over een lengte van een kilometer het nieuwe Londen River Park.

Plan Londen River Park voor altijd een plan?

Het parkontwerp bestaat uit een aantal zones waaronder een stadswandeling, een rivier, kleine pleinen om te zitten en te ontspannen en grotere pleinen voor grotere activiteiten. Een rijk aangelegde loopbrug moet toegang verschaffen tot zeven drijvende paviljoens, gebouwd op reusachtige schepen, die de aandacht vestigen op de Britse geschiedenis en cultureel erfgoed. In het plan is een paviljoen opgenomen voor grote evenementen en een voor een nieuw zwembad. De andere paviljoens kunnen worden gebruikt voor detailhandel doeleinden.

Het plan van Gensler kent net zoveel voor- als tegenstanders waardoor het misschien voor altijd een plan blijft.

Reageer op dit artikel