nieuws

Opnieuw tegenvaller voor Europese bouw

Geen categorie

De opleving van de bouw dit jaar in de West-Europese landen zwakt in 2012 ernstig af. Groot-Brittannië heeft weer te maken met krimp. Alle ons omringende landen leveren volgend jaar stevig in, zo leren de jongste cijfers van Europese bouwkoepel Euroconstruct. Ook Nederland laat zich niet onbetuigd met nog slechts 0,4 procent groei tegenover de 3,7 procent van dit jaar.

Opnieuw tegenvaller voor Europese bouw

 

Wat in ons land vooral aantikt zijn de minder vlot rollende infragelden, de miserabele kantorenmarkt en de terughoudendheid in de gezondheidszorg. Het verlies zit niet in de nieuwbouw van woningen want daarvan stijgen de aantallen weer geleidelijk. Na het dieptepunt van 2010 (56.000 opgeleverde woningen) worden dit jaar weer 64.000 woningen gereed gemeld.

Reageer op dit artikel