nieuws

Ontwerpteams nieuwbouw Eurojust bekend

Geen categorie

De vijf ontwerpteams die zijn uitgenodigd om in vervolg van de Europese aanbestedingsprocedure een ontwerpvisie te presenteren voor de nieuwbouw van Eurojust zijn bekend. De teams presenteren hun visie in het eerste kwartaal van 2012 aan de jury bestaande uit vertegenwoordigers van Eurojust, Rijksgebouwendienst, Ministerie van V&J en de Gemeente Den Haag, onder voorzitterschap van de Rijksbouwmeester.

Ontwerpteams nieuwbouw Eurojust bekend

De namen en samenstelling van de teams zijn:

Consortium 4EJ
(DVP BV / UN Studio / Studio Linse / Martha Schwartz Partners / Meelis & Partners / Valstar Simonis / van Rossum)

Casa Justitia
(Brink management advies / Quist Wintermans architecten / OTH / Juurink + Geluk BNS / Huygen Installatie adviseurs / Deerns / Cauberg Huygen BV / ABT)

Perrault / Rau
(Dominique Perrault Architecture / Rau Amsterdam / Imtech Building services / Copijn Landscape Architects / Heyligers Interior Architecture)

Mecanoo / Haskoning
(Mecanoo architecten / Haskoning / DS ontwerp en onderzoek B.V.)

Team Eurojust (Benthem en Crouwel)
(Benthem Crouwel / Sander architecten / West 8 /Arup / Mactwin security group)

Uit deze vijf ontwerpteams selecteert de jury één team dat van de Rijksgebouwendienst de opdracht krijgt de winnende ontwerpvisie verder uit te werken, gebaseerd op onder meer het projectdocument. Dit projectdocument, opgesteld door de gemeente Den Haag, beschrijft onder meer de stedenbouwkundige en infrastructurele randvoorwaarden voor de bouwlocatie voor Eurojust.

De nieuwbouw van Eurojust is gepland aan de Jan Willem Frisolaan, in het kerngebied van de Internationale Zone in Den Haag. Het aanbieden van een geschikte vestigingslocatie voor organisaties zoals Eurojust is onderdeel van het kabinetsbeleid en past in de ontwikkeling van Den Haag als internationale stad van vrede en recht.

Reageer op dit artikel