nieuws

Olympisch Stadion breidt capaciteit uit

Geen categorie

Met de komst van de Europese atletiekkampioenschappen in 2016 krijgt het Olympisch Stadion een goede gelegenheid als ‘icoon’ van de Nederlandse sport verder uit te groeien tot eigentijds, multifunctioneel stadion.

Olympisch Stadion breidt capaciteit uit

 

 

 

De koepelorganisatie European Athletics heeft als eis dat een stadion minimaal 30.000 kijkers kan herbergen bij de EK. Het huidige stadion in Amsterdam biedt 22.000 mensen een plek. “We gaan de capaciteiten opschroeven naar 30.000 door, net als vroeger bij voetbalwedstrijden, achter de doelen extra plaatsen te creëren. In dit geval zullen er dus in 2016 2×4000 extra plekken bijkomen”, aldus Hans Lubberding, directeur van het Olymisch Stadion.

Bekijk het plan van Arnaud van der Veen maakte voor een uitbreiding van het Olympisch Stadion in het Sportdossier

Reageer op dit artikel