nieuws

Mieke Cuppen wint Mercure Cultuurprijs

Geen categorie

De Rotterdamse ontwerper Mieke Cuppen is de winnaar van de eerste editie van de Mercure Cultuurprijs. Deze nieuwe Nederlandse ontwerpwedstrijd vroeg om een innovatief tafelconcept voor een Mercurehotel te ontwerpen. Het ontwerp van Cuppen zal door Mercure gedeeltelijk worden geproduceerd om toegepast te worden in hun hotels.

Mieke Cuppen wint Mercure Cultuurprijs

Mieke Cuppen wint tevens een reis naar het Australische Sydney. Cuppens ontwerp wordt door de jury “in zijn geheel als elegant en prachtig beschouwd. Er is gekozen voor mooi kleurgebruik, het ontwerp straalt rust uit, er is nagedacht over de functionaliteit en het bestek is vernieuwend.”

Nominaties

Voor de Mercure Cultuurprijs 2011 zijn alle in Nederland wonende en werkende kunstenaars en ontwerpers uitgenodigd om een tafelconcept passend in een hotelomgeving te ontwerpen; van servies tot tafellinnen, van kandelaars tot bestek. Uit de 62 inschrijvingen zijn in september drie genomineerden gekozen: Mieke Cuppen, ontwerpersduo ‘DeJongeKalff’ en Sander Lucas. Zij kregen een budget om hun ontwerp uit te werken tot een prototype dat zij onlangs persoonlijk aan de jury presenteerden.

 
Een blij verraste Mieke Cuppen (midden) neemt de Mercure Cultuurprijs in ontvangst,met ontwerpersduo ‘DeJongeKalff’ (links) en Sander Lucas (rechts) aan haar zijde.

Culturele en economische waarde

Juryvoorzitter Caro van Eekelen, managing director van Accor Hotels Nederland, kondigde tijdens de prijsuitreiking aan dat in 2012 de Mercure Cultuurprijs terugkeert, “aangezien talentvolle kunstenaars van grote culturele en economische waarde zijn voor Nederland.”

Tournee prototypes

De komende maanden reizen de prototypes van Mieke Cuppen, ontwerpersduo ‘DeJongeKalff’ en Sander Lucas langs de lobby’s van de verschillende Mercure hotels in Nederland.

Reageer op dit artikel