nieuws

Internationale prijzen voor Holland Garden

Geen categorie

De samenwerking tussen Archipelontwerpers, Okra Landschapsarchitecten, Tekton Architecten en Atelier Dutch heeft geleid tot drie internationale prijzen. Samen ontwierpen ze twee paviljoens en een tuin voor de International Horicultural Expo in Xi’an, China.

Internationale prijzen voor Holland Garden

 

 

 

Afgelopen half jaar werd in Xi’an, de oude hoofdstad van China, de International Horicultural Expo gehouden. Deze internationale expositie gaat niet alleen over tuinbouw, maar ook de technologie van het cultiveren van de natuur en de inrichting van het landschap in de meest ruimte zin. Holland Garden, het gezamenlijke project van Archipelontwerpers, Okra Landschapsarchitecten, Tekton Architecten en Atelier Dutch, kreeg een prominente plek aan het water.


Overzichtstekening van Holland Garden

Holland Garden

Water, watermanagement en de kringloop van voedsel en energie vormen de thema’s van Holland Garden. Okra heeft een mini landschap, EcoGarden, ontworpen waarin een cyclische waterloop verwijst naar de kringloop van water, voedsel en energie. Het eerste paviljoen is het Glass Pavilion, ontworpen door Tekton Architekten en Atelier Dutch, is een verwijzing naar de Nederlandse glastuinbouw. Het tweede paviljoen is het Flower Pavilion, ontworpen door Archipelontwerpers. Deze landmark is gebaseerd op de versmelting van de omtrekken van Xi’an en Nederland.

Video van de twee paviljoens en de tuin op een Chinese website. De tekst is onleesbaar voor mensen die niet thuis zijn in het Mandarijn, maar de beelden spreken voor zich.

Reageer op dit artikel