nieuws

Hadid maakt wellness inspiratiegalerie in Londen

Geen categorie

Nu de rol van de badkamer belangrijker wordt in wooninterieurs en consumenten een eigen wellness-ervaring wensen, is de vormgeving van het sanitair aan nieuwe eisen onderhevig. Welke dat zijn, is te zien in Roca Londen Gallery. Samen met Zaha Hadid Architects richtte sanitairfabrikant Roca een inspirerende ruimte in, waarin de beweging van water het centrale thema is.

Hadid maakt wellness inspiratiegalerie in Londen

 

De Roca Londen Gallery heeft een vloeroppervlak van 1100 m2 die tot in elk detail lijkt te zijn vormgegeven en gevormd door water. Drie organische entrees openen de ruimte naar de stad. Het interieur is volledig wit uitgevoerd. Opvallende verlichtingsarmaturen verbinden de verschillende ruimtes met elkaar en fungeren tegelijkertijd als centrale as, waar de galerie zich omheen vormt. Geluidseffecten zijn gebruikt om interactie met het publiek op gang te brengen en bieden de bezoeker de mogelijkheid het bedrijf te leren kennen.

De galerie moet meer dan een expositieruimte zijn. Het is de bedoeling dat het een centrale ontmoetingsplek in Londen wordt, waar evenementen en activiteiten, zoals tentoonstellingen, vergaderingen, presentaties, seminars en debatten kunnen plaatsvinden.

Behalve het ontwerp voor de Roca Londen Gallery introduceerde Zaha Hadid een eigen iPhone- en iPad-app waarmee de portfolio van het bureau te bekijken is. Een toekomstige update met interactieve gidsen moet bezoekers begeleiden bij een bezoek aan de projecten van Hadid.

Reageer op dit artikel