nieuws

Box Chair wint de Thonet Mart Stamprijs 2011

Geen categorie

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op de RDM Campus in Rotterdam is de Box Chair van Bin Xu door het publiek gekozen als winnaar van de 5e Thonet Mart Stamprijs 2011. De prijs is een aanmoedigingsprijs voor ontwerpers, met als doel een vernieuwend stoelontwerp te realiseren voor de project- en de consumentenmarkt. Bin Xu wint 5000 euro. Het winnende ontwerp zal onder begeleiding van Thonet worden doorontwikkeld.

Box Chair wint de Thonet Mart Stamprijs 2011

De prijs is een initiatief van Thonet en het tijdschrift de Architect en is dit jaar voor de vijfde maal uitgereikt. De prijs, uitgereikt door Philipp Thonet, bestaat uit een bedrag van 5000 euro. Verder zal het winnende ontwerp onder begeleiding van Thonet worden doorontwikkeld.

Het publiek verkoos na een nek-aan-nekrace de stoel van Bin Xu (42%) boven de Make & Mold Chair door Rutger de Regt (30%) en de Empty Seat door Bertjan Pot ( 28%).

Box chair

De meeste stoelen refereren aan iets dat je kent en dat doet deze stoel in veel mindere mate. Je zet de stoel in elkaar door de doos uit te pakken en het resultaat zit lekker. De ontwerper laat zien dat hij een goede stoel kan maken en dat hij de technische aspecten van het vak beheerst.

Winnaar Box Chair 

Jury

De jury van de Thonet Mart Stamprijs 2011 is gevormd door Ed Annink (Ontwerpwerk), Ramin Visch (Studio Ramin Visch), Maarten Baas (Studio Baas Den Herder), en secretaris Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect).

Reageer op dit artikel