nieuws

Agendatip: leren van elkaar ‘Aan de keukentafel’

Geen categorie

Designplatform Rotterdam organiseert op maandagavond 28 november opnieuw een avond waar ontwerpers bij elkaar komen om te leren van elkaars ontwerpprocessen, aanpak en fouten. Deze editie van ‘Aan de keukentafel’ gaat over rendement van het werk, of de balans tussen de creatieve in- en output in orde is.

Agendatip: leren van elkaar ‘Aan de keukentafel’

 

Het idee van het programma van Designplatform Rotterdam is afgeleid van traditionele genootschappen en zelfhulpgroepen. Volgens initiatiefnemers Christel Vesters en Lucas Verweij leer je immers het beste van lotgenoten en door te luisteren. Het programma is bedacht om te breken met de traditie dat goede ontwerpers vertellen hoe goed ze het doen. Bij Aan de keukentafel mag een ontwerper vertellen wat hem niet lukt en waarover hij twijfelt.

Aan de Keukentafel heerst een sfeer van vertrouwelijkheid en gelijkwaardigheid tussen oud, jong, succesvol, startend, ervaren, part-time en studerend. Iedereen is vrij om in relatieve anonimiteit zijn of haar issues en ervaringen met anderen te delen. Aan de Keukentafel is geen publiek en geen pers en er wordt géén verslag gemaakt.

Op maandag 28 november gaat het over rendement. Vragen zijn: Krijg je voldoende creatieve energie terug voor wat je doet? Bijvoorbeeld in de vorm van feedback of waardering? Of ben je vooral tevreden als er lekker verdiend is? Wanneer is je praktijk rendabel en welke factoren zie jij als bepalend?

De eerste Aan de Keukentafels waren besloten sessies waar ontwerpers alleen op uitnodiging konden deelnemen, maar nu kan iedereen zichzelf hier aanmelden voor deelname. De inschrijving stopt (op volgorde van binnenkomst) bij twintig deelnemers.

Reageer op dit artikel