nieuws

Agendatip: Debat op en over toekomst Marineterrein Amsterdam

Geen categorie

Het Marineterrein aan het Oosterdok in Amsterdam is al 350 jaar verboden terrein. De gemeente en het rijk onderzoeken nu echter of er mogelijkheden zijn om het schiereiland een publieke bestemming te geven. Daarom gaat op 1 december de poort even open. Amsterdammers kunnen een kijkje nemen en meedebatteren over de herontwikkeling van deze plek.

Agendatip: Debat op en over toekomst Marineterrein Amsterdam

Tijdens de bijeenkomst zullen Bert Kwast (Ministerie van Defensie) en Maarten van Poelgeest (wethouder in Amsterdam) aangeven wat de status van de ontwikkelingen is. Vervolgens staat een aantal lezingen over de mogelijke invulling van het terrein gepland, van onder anderen Liesbeth van der Pol (Dok architecten) en Esther Agricola (directeur Bureau Monumenten en Archeologie). Aansluitend is er een debat, onder leiding van Felix Rottenberg over de kansen en mogelijkheden voor herontwikkeling van het terrein in de toekomst.

Op dit moment bevindt zich op het terrein een keurings- en revalidatiecentrum voor militairen.

Meer informatie en aanmelden: www.amsterdam.nl/marineterrein

Reageer op dit artikel