nieuws

Agendatip: Architectectuurfilms in Van Schijndelhuis

Geen categorie

Nog niet genoeg films gezien op het AFFR in Rotterdam? Dan is er altijd nog de mogelijkheid tot een herkansing in het Van Schijndelhuis in Utrecht. Daar worden van november 2011 tot maart 2012 een serie films getoond waarin het thema ‘Iconische huizen van de 20ste eeuw’ centraal staat. Elke film wordt door een architect ingeleid.

Agendatip: Architectectuurfilms in Van Schijndelhuis

 

 

 

Op het programma staan onder andere op 13 november ‘Machines om in te wonen’, Villa Savoye van Le Corbusier en Maison de Verre van Pierre Charreau en Bernard Bijvoet. De inleiding bij deze film is van Hans van Heeswijk.

Ook Frank Lloyd Wright fans kunnen in het Van Schijndelhuis terecht. Op 11 december wordt de film Fallingwater, Frank Lloyd Wright’s Masterwork gedraaid. De inleiding is afkomstig van Jaco de Visser van JDdVarchitecten uit Nieuwegein.

Het volledige programma is te vinden op www.VanSchijndelhuis.nl. Het is, vanwege het beperkt aantal plaatsen, van belang om vroegtijdig te reserveren.

Reageer op dit artikel