nieuws

Tip 7 DDW: Jo Meesters

Geen categorie

Het allerbeste Nederlands ontwerp is ook dit jaar weer te zien op de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Van 22 tot en met 30 oktober presenteren 1800 ontwerpers zich op 65 locaties in de Lichtstad en vinden er 360 evenementen plaats. De redactie van de Architect selecteert de presentaties die u absoluut niet mag missen.

Tip 7 DDW: Jo Meesters

 

Studio Jo Meesters: Souvenirs perdus d’un village lointain

Tijdens een reis door Zuidoost-Azië raakte ontwerper Jo Meesters geïnspireerd door de kleurrijke, handgemaakte, folkloristische textielsoorten en meubels in Vietnam. Deze traditionele vormen en technieken boog hij om naar hedendaagse producten. In zijn nieuwe serie interieurproducten Souvenirs perdus d’un village lointain (oftewel Vergeten herinneringen uit een ver dorp) zijn natuur en het nomadenleven de hoofdrolspelers. De collectie bestaat voornamelijk uit textiel, variërend van biologisch katoen, mohair en merinowol tot lichtgevend acrylgaren en hergebruikte wollen dekens.

De kamerschermen Neo Vanitas, de poefjes Lycoperdon Pyriforme en de lampen Aurelia Eichhornia zijn in samenwerking met het Audax Textiellab van het Textiel Museum Tilburg ontwikkeld.

Locatie: Kanaalstraat 8, Eindhoven
Openingstijden: dagelijks van 11 tot 18 uur, op zaterdag en zondag tot 17 uur

Reageer op dit artikel