nieuws

Tip 1 Dutch Design Week: Vij5 op YARD at work

Geen categorie

Het allerbeste Nederlands ontwerp is ook dit jaar weer te zien op de Dutch Design Week in Eindhoven. Van 22 tot en met 30 oktober presenteren 1800 ontwerpers zich op 65 locaties in de Lichtstad en vinden er 360 evenementen plaats. De redactie van de Architect selecteert de presentaties die u absoluut niet mag missen.

Tip 1 Dutch Design Week: Vij5 op YARD at work

 

 

YARD at work op Strijp T, Zwaanstraat 1

De jonge ontwerpers van label Vij5 presenteren zich dit jaar op de DDW als onderdeel van de expositie ‘YARD at work’ op Strijp-T. Dit is een nieuwe hotspot op loopafstand tussen het Klokgebouw op Strijp-S en Piet Hein Eek op Strijp-R. De YARD is een fabriekshal en vormt de thuisbasis voor meerdere ontwerpers die hier elk hun eigen werkplaats hebben maar kennis, ervaring, koffie en lunch delen. Voor de expositie wordt een stukje van de werkplaats tot leven gebracht: bijbehorende ontwerp- en productieprocessen worden getoond en sommige producten zelfs ter plaatse gemaakt.

De ontwerpen van Vij5 worden gekenmerkt door eenvoud en het gebruik van bestaande elementen. De jonge oprichters Arjan van Raadshooven en Anieke Branderhorst ontwerpen de basis van de productcollectie, maar daarnaast wordt er binnen het merk ook bewust samenwerking gezocht met andere jonge ontwerpers om de collectie te verbreden.

Meubels van Kranthout

Dit jaar laten ze bijvoorbeeld de volledige serie meubelen zien die zij samen met Mieke Meijer maakten van haar innovatieve materiaal KrantHout. Dit bestaat uit restpartijen en misdrukken krantenpapier, samengeperst en gelijmd. Het resultaat heeft verrassend veel overeenkomsten met de eigenschappen van (massief) hout.

Ook presenteren Arjan en Anieke twee nieuwe producten in de collectie van Vij5, die zijn ontworpen door Bas van Raay en Reinhard Dienes: karaf Schenk en opbergmodule Le Belge System.

Locatie: Strijp T, de Yard, Zwaanstraat 1 te Eindhoven
Openingstijden: zaterdag 22 tot zondag 30 oktober, elke dag van 12 tot 18 uur. Het openingsfeest vindt plaats op vrijdag 28 oktober van 16 tot 22 uur.

Reageer op dit artikel