nieuws

Tijdelijke invulling gezocht voor terrein Suikerunie Groningen

Geen categorie

Tot 30 november kunnen ideeën worden ingezonden voor de tijdelijke invulling van het terrein van de Suikerunie in Groningen. De komende 15 à 20 jaar, zijn er geen plannen voor het gebied van 125 hectare. De gemeente Groningen is nu op zoek naar een tijdelijke invulling. Iedereen kan een voorstel inzenden.

Tijdelijke invulling gezocht voor terrein Suikerunie Groningen

Er zijn een aantal voorwaarden: zo mag het plan niet concurreren met wat al elders in de stad Groningen gebeurt. Daarnaast moet het een hoge attractiewaarde hebben en moet het behalve zichzelf bekostigen ook geld opleveren. Plannen op het gebied van energie, recreatie en jongerenhuisvesting genieten de voorkeur. De wedstrijd kan meerdere winnaars opleveren, de 125 hectare biedt hiervoor voldoende ruimte.

Meer informatie over de ideeënprijsvraag, de samenstelling van de jury en het terrein van de Suikerfabriek: www.groningen.nl/suikerfabriek

 

Reageer op dit artikel