nieuws

Station Hilversum van Arcadis en ProRail wint Brunel Award

Geen categorie

Arcadis en ProRail hebben met het ontwerp voor het stationsgebied in Hilversum de Brunel Award gewonnen. Beate Vlaanderen van Arcadis ontwierp de stationstunnel en samen met de Gemeente Hilversum het Oosterspoorplein.

Station Hilversum van Arcadis en ProRail wint Brunel Award

 

 

Het stationsgebied in Hilversum bestaat uit een ondergrondse stationstunnel en het vernieuwde Oosterspoorplein. De stationstunnel is een gecombineerde verbinding voor fietsers en voetgangers. Het Oosterspoorplein is omgetoverd tot een plezierige en veilige omgeving voor reizigers. Binnenvallend daglicht zorgt ervoor dat reizigers de ondergrondse ruimte niet als zodanig ervaren. Vlaanderen liet zich bij het ontwerp inspireren door onder andere de architectuur van Dudok en het imago van Hilversum als Mediastad. 

 hilversum 

Naast een Award voor Station Hilversum ontving ProRail ook een Brunel Award voor Station Emmen-Zuid en de Drontermeertunnel (Hanzelijn). Eerder wonnen ProRail en Arcadis voor het station Hilversum de Hilversumse Architectuurprijs.

De Brunel Awards zijn in 1985 door de Watford Groep in het leven geroepen ter ere van de 150ste verjaardag van de Great Western Railway van Engeland, die de Britse architect en ingenieur I.K. Brunel ontwierp. In totaal zijn 150 projecten ingediend vanuit 15 landen. 

Reageer op dit artikel