nieuws

Rem Koolhaas als gastredacteur

Geen categorie

Rem Koolhaas treedt op als gastredacteur van de tweede editie van DeLuxe, de glossy bijlage van NCR Handelsblad en nrc.next. De bijlage verschijnt aanstaande zaterdag bij de krant.

Rem Koolhaas als gastredacteur

De keuze voor Koolhaas is onder meer gemaakt door het thema ‘Wonen’ dat aansluit op de woonmaand oktober en de start van de Dutch Design Week die eveneens zaterdag van start gaat.

Een Boeing als favoriete werkplek

In de uitgave van zaterdag vertelt Koolhaas dat stoel 1a in een Lufthansa-Boeing zijn favoriete werkplek is :”Geen bereik, geen haast, de hoogst mogelijke concentratie, maar ook de mogelijkheid aan verplichtingen te ontsnappen. En na de landing als eerste van boord”.

 

In een persoonlijk verhaal neemt Koolhaas de lezer mee op bedevaart naar Brasilia, de stad die hem deed besluiten om architect te worden. Indrukwekkend is het portret van Sjeika Mozah, een van de drie first ladies van Qatar. Koolhaas licht toe: “Ze heeft het uiterlijk van een filmster, draagt designkleding en liefst een donkere zonnebril. Maar vergis je niet, deze diva heeft grote politieke macht”.

Dit jaar verschijnen in totaal 3 edities. Volgend jaar staan er zes op de planning.

Reageer op dit artikel