nieuws

Kanshebbers WWR Award 2011

Geen categorie

De Maasvilla’s Ohé en Laak, een ontwerp van Factor Architecten, zijn genomineerd voor de Water, Wonen & Ruimte Award. Factor neemt het in de eindstrijd op tegen de Blauwe Verbinding in Rotterdam en Plan Tij in Dordrecht van Stijlgroep landschap en stedelijke ruimte met Klunder Architecten.

Kanshebbers WWR Award 2011

 

Het genomineerde project van Factor, dat voor dit project samenwerkte met Boiten Raadgevende ingenieurs en bouwbedrijf Dura Vermeer, bestaat uit 16 drijvende woningen en 16 amfibische woningen in Ohé en Laak. Deze Maasvilla’s zijn vrijstaande (deels semi) permanent drijvende woningen. Vier steigers verbinden elk acht woningen. De eerste vier woningen aan elke steiger zijn gesitueerd op het land. Als het waterniveau stijgt zullen ze gaan drijven. De andere vier, aan de kop van de steiger, zijn permanent drijvend. Op dit moment is fase 1 in aanbouw en deze wordt in het voorjaar van 2012 opgeleverd.

Blauwe Verbinding 

Blauwe Verbinding Rotterdam

In 2011 is gestart met de aanleg van ‘De Blauwe Verbinding’, een waterverbinding tussen het Zuiderpark in Rotterdam, het toekomstige landschapspark het Buytenland in Albrandswaard en de Zuidpolder in Barendrecht. Het wordt een recreatieve bevaarbare route die ook zorgt voor schoon water in het gebied en het Zuiderpark, functioneert als waterberging én een ecologische verbinding legt tussen de verschillende groengebieden. Het project heeft een looptijd van tien jaar en wordt in acht deelprojecten uitgevoerd.

Plan Tij Dordrecht

Plan Tij in Dordrecht is een woonwijk van 66 luxe woningen, 12 royale appartementen en 18 vrije kavels in een buitendijks gebied. Stijlgroep landschap en stedelijke ruimte en Klunder Architecten zijn samen met De Koning Wessels Vastgoed verantwoordelijk voor het ontwerp. De woningen kennen overwegend gebouwde privébuitenruimtes aan de landschapszijde.

De winnaar wordt op donderdag 13 oktober in Rotterdam tijdens het Nationaal Water, Wonen Ruimte Congres, georganiseerd door het gelijknamige vakblad, bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel