nieuws

Ideeënprijsvraag Veemarkt Utrecht

Geen categorie

Architectuurcentrum Aorta wil particuliere opdrachtgevers kennis laten maken met het werk van architecten. Hiervoor schrijft zij een prijsvraag uit waarin ontwerpers worden opgeroepen een visie te ontwikkelen voor de huidige Veemarkthallen in Utrecht.

Ideeënprijsvraag Veemarkt Utrecht

 

 

 

Op het terrein van de huidige Veemarkthallen in Utrecht worden de komende vijf jaar 550 woningen gebouwd. Bij de ontwikkeling van de Veemarkt krijgen particulier opdrachtgeverschap (PO) en collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) volop de ruimte.

In de prijsvraag, een initiatief van de vereniging CPO Veemarkt, wordt gezocht naar een integrale visie waarin de relatie tussen bouwveld, de woning en het binnenterrein zichtbaar wordt gemaakt. De deelnemers, professionele ontwerpers, moeten vanuit deze visie de ruimtelijke consequenties uitwerken voor de individuele kavel of woning en de relatie leggen met het binnengebied (het object, het binnenterrein of het bouwblok als geheel). De ontwerpers moeten rekening houden met een aantal specifieke randvoorwaarden, die leidend zijn bij de Veemarktontwikkeling.

Deelname staat open voor alle Nederlandse architecten, ingeschreven in het architectenregister van het BA. De publicatie van het volledige wedstrijdprogramma is te vinden op www.aorta.nu

 

Reageer op dit artikel