nieuws

De huurder is de baas

Geen categorie

In Amsterdam zijn onlangs twee zogenoemde Solids opgeleverd. De één is ontworpen door Baumslager Eberle en de ander door Tony Fretton. Volgens Hans van der Heijden verhouden deze bouwwerken zich kritisch tot de gangbare ontwerppraktijk in deze stad. In het oktobernummer van de Architect schreef hij een artikel over het Solidconcept.

De huurder is de baas

 

 

 

De Solids zijn langdurig voorbereid door woningcorporatie Stadgenoot. Geïnspireerd door de krakerscultuur van de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw, is het product niet functioneel vastgelegd. Beide gebouwen kennen maximale vrije indeelbaarheid en laten uiteenlopende gebruiksvormen toe. Kortom, hier is de huurder de baas. 

In de Architect van oktober 2011 vind je het gehele artikel van Hans van der Heijden over de twee Solids.


Gevel van de Solid ontworpen door Tony Fretton. Fotograaf Peter Cook

Reageer op dit artikel