nieuws

Bouwfasering Delfts stadskantoor en stationshal bekend

Geen categorie

Sinds een paar weken is bekend dat de bouw van het stadskantoor definitief doorgang vindt. Nu is ook de globale fasering bekendgemaakt van de bouw van het stadskantoor en de stationshal. Deze twee gebouwen worden beide bovenop de toekomstige spoortunnel gerealiseerd en zullen met elkaar in verbinding staan. De verwachting is, dat alle werkzaamheden in 2016 zijn afgerond.

Bouwfasering Delfts stadskantoor en stationshal bekend

Het stadskantoor wordt in twee fases gebouwd. De eerste fase is de stationshal, met daarnaast een deel van de kelder en daarboven het grootste deel (80%) van het stadskantoor. Dit gedeelte wordt in 2015 in gebruik genomen, met een tijdelijke gevel aan de kant van de Coenderstraat.

Het overige deel (20%) van het stadskantoor komt op de plek waar nu het treinspoor ligt. De bouw hiervan kan beginnen als de treinen ondergronds rijden en het huidige spoor is gesloopt. In dit deel komt de publiekshal, met kantoren daarboven.

In de bijschriften bij de beelden hieronder is in detail uitgelegd welke fases het bouwproces doorloopt.

 

Reageer op dit artikel