nieuws

Aldo Rossi revisted in Delfshaven

Geen categorie

Wanneer het gaat om binnenstedelijk bouwen, worden architecten steeds vaker gevraagd te komen met een ontwerp dat zich voegt naar de historische context. Sputnik laat zien dat dit niet hoeft te leiden tot het louter kopiëren van oude gevels. Het bureau ontwierp in dit kader een nieuwe stedelijke structuur waarmee het historisch weefsel van Delft letterlijk en figuurlijk naar een hoger plan is getild.

Aldo Rossi revisted in Delfshaven

In deze video legt architect Bert Karel Deuten uit hoe Sputnik tot het ontwerp is gekomen en wat de bedoelingen van het bureau zijn. 

Het plan van Sputnik voor 37 hoekwoningen in Delfshaven toont volgens vakredacteur Merel Pit aan dat Aldo Rossi’s verhandeling uit 1969 over de analoge stad nog steeds actueel is en een geschikt uitgangspunt vormt voor bouwen in de bestaande stad. De projectie van bestaande elementen in een nieuwe werkelijkheid heeft hier geleid tot een interessante binnenstedelijke invulling. In het plan vormen de opgedroogde grachten als verhoogde woonstraten een cruciaal onderdeel voor het functioneren ervan.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan de Architect van oktober 2011.

Reageer op dit artikel