nieuws

Agendatip: Play the City! en Balkan in de Polder

Geen categorie

Het is wel heel kort dag, maar zojuist is in ‘onze wijk’ Binckhorst het evenement ‘Balkan in de polder en Play the City!’ gestart. In dit interactieve ontwerp en onderhandelingsspel genereren verschillende partijen (de spelers) kansen voor de ontwikkeling van dit Haagse bedrijventerrein. Tijdens het spel wordt de toekomst van deze wijk geschetst met behulp van twee verschillende sets van de stedelijke regels. De eerste set is gebaseerd op de Nederlandse stedebouwkundige praktijk, terwijl de tweede de stedelijke groeimechanismen volgt van de Balkan regio’s, zoals Kosovo en Albanië.

 

 

Als spelzone wordt een 3D model gebruikt van het Binckhorst gebied langs de Rotterdamsebaan. Door het verplaatsen van verschillende spelstukken en ondersteund door interactieve digitale achtergrond, testen de spelers een aantal ruimtelijke parameters. In een open discussie komen dichtheid, stedelijke programma’s en bestuurmodellen aan bod.

Omdat de redactie van de Architect is gehuisvest in de Haagse Binckhorst en omdat wij de omliggende omgeving steeds meer zien vervallen, leek het ons een goed idee dit evenement onder de aandacht te brengen, en zo de Binckhorst alle kansen te geven voor een transformatie.

Locatie: Hangar 36, Binckhorstlaan 36, Den Haag. Meer informatie www.playthecity.nl

Reageer op dit artikel