nieuws

Agendatip: ‘Het Scheve Huis’

Geen categorie

De aanleg van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam heeft theatermakers geïnspireerd tot het maken van een muzikale theatervoorstelling over de metroverbinding. De titel van de theaterproductie luidt ‘Het scheve huis’. Dat maakte de producent vrijdag bekend. Het is een verwijzing naar de 17e eeuwse Wevershuisjes aan de Vijzelgracht die verzakten door de ondergrondse werkzaamheden.

Agendatip: ‘Het Scheve Huis’

 

Acteur Frits Lambrechts schreef de muziek voor de voorstelling en speelt een van de hoofdrollen. De eerste try-outs zijn vanaf 17 november te zien in het Betty Asfalt Complex. Een talkshow, waarin betrokken bouwers, politici en bewoners aan het woord komen, gaat aan de voorstellingen vooraf.

Het stuk is gemaakt door Elsbeth Vernout, die zelf ook een rol op zich neemt, en regisseur Selma Susanna. Ook Charles Halders en Sally Mometti maken deel uit van de cast.

Reageer op dit artikel