nieuws

Nominaties Thonet Mart Stam prijs 2011 bekend

Geen categorie

Deze week zijn uit twintig inzendingen voor de Thonet Mart Stam prijs van 2011 drie nominaties geselecteerd. De prijs is een initiatief van Thonet en tijdschrift ‘de Architect’ en is dit jaar voor de vijfde maal uitgeschreven. De Thonet Mart Stamprijs is een aanmoedigingsprijs voor ontwerpers, met als doel een vernieuwend stoelontwerp te realiseren voor de projecten- en de consumentenmarkt. Ze wordt ieder jaar uitgereikt aan het beste stoelontwerp van het jaar 2010-2011.

Nominaties Thonet Mart Stam prijs 2011 bekend

De genomineerden zijn:

The Empty seat 2010 van Bertjan Pot (Studio Bertjan Pot) is een houten stoel waarvan onderstel en zitting één geheel vormen en waarvan de zijkanten leeg zijn gehouden.

Bert Jan Pot _stoel The Empty seat 2010 van Bertjan Pot (Studio Bertjan Pot)

De Make Mold stool van Rutger de Regt is een zwartgrijze stoel van gerecycleerd polipropyleen waarvan de vorm en de details ontstaan in een steeds weer anders verlopend productieproces.

Thonet 2011_Rutger De Make Mold stool van Rutger de Regt

De Box chair van Bin Xu is een kartonnen doos die naar buiten toe wordt open gevouwen en in een handomdraai een comfortabele stoel op een stalen onderstel vormt.

Thonet_Vouwchinees Box chair van Bin Xu

De nominaties zijn door de jury geadopteerd en zullen de komende maanden verder worden uitgewerkt. De winnaar ontvangt een bedrag van € 5.000,- en krijgt de gelegenheid zijn stoelontwerp uit te werken voor de speciaal daartoe in het leven geroepen collectie Thonet EXP.

Op 24 november 2011 worden de drie ontwerpen gepresenteerd in Rotterdam en het publiek krijgt de gelegenheid de winnaar van dit jaar te kiezen. De jury bestaat dit jaar uit Ed Annink (Ontwerpwerk), Maarten Baas (Studio Baas den Herder), Ramin Visch (voorzitter, Studio Ramin Visch) en Harm Tilman (secretaris van de jury, hoofdredacteur de Architect).

Reageer op dit artikel