nieuws

Nominaties LAi prijs 2011 bekend

Geen categorie

De nominaties voor de Lensvelt de Architect interieurprijs 2011 zijn bekend. Uit 77 inzendingen koos de jury onder leiding van Kees Rijnboutt 5 projecten. De winnaar van de LAi-prijs wordt 24 november op de RDM Campus in Rotterdam bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond die geheel in het teken staat van ‘Hergebruik’. Deze avond zal het publiek ook de winnaar van de Thonet Mart Stam prijs voor het beste stoelontwerp van 2011 kiezen.

Nominaties LAi prijs 2011 bekend

De vijf genomineerde interieurs zijn

Zwarte Parel
Woonhuis de Zwarte Parel

Hoofdkantoor Rabobank Nederland

Kantoor Tribal DDBHAKA Recycle Office

Kunstcentrum Looiergracht door Moriko Kira Architects

Hergebruik zet de toon

Juryvoorzitter Kees Rijnboutt was zeer te spreken over de kwaliteit, de kwantiteit en de grote verscheidenheid van de inzendingen. Opvallend vond hij het grote aantal projecten waarin overwegend hergebruik een belangrijke rol speelt. Van de vijf genomineerde projecten is alleen het interieur van de Rabobank in een nieuw gebouw gerealiseerd.

Waar zijn de parkeergarages?

Afgezien van enkele theaterinterieurs zijn dit jaar weinig semiopenbare en collectieve binnenruimtes ingestuurd, zoals stations en parkeergarages. Rijnboutt beschouwt dit als een opgave die de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden. Het verbaast de jury dat je deze zo weinig terugziet onder de inzendingen.

Randstad

Opmerkelijk genoeg bevinden alle genomineerde projecten zich dit jaar in de Randstad: naast twee projecten in Rotterdam bevinden de andere drie nominaties zich in Amsterdam, Amstelveen en Utrecht. Uit de rest van Nederland en Vlaanderen zijn geen nominaties boven gekomen. Vorig jaar nomineerde de jury nog drie projecten in Vlaanderen.

Reageer op dit artikel