nieuws

Berg in Nederland krijgt vorm

Geen categorie

Het begon als een ludiek idee. Een heuse berg in Nederland. Nu wordt de suggestie van voormalig beroepswielrenner en journalist Thijs Zonneveld steeds meer een reële mogelijkheid.

Berg in Nederland krijgt vorm

Dat bleek uit een brainstormsessie in Utrecht gisterochtend. Tot grote verrassing van de inspirator wordt het initiatief steeds breder gedragen. Media uit onder meer China, Italië en Zwitserland maken inmiddels melding van het idee dat snel aan ernst en aanhang wint.

In een column, begin augustus in De Pers en zijn initiatief om van @diebergkomter een trending topic te maken refereerde Zonneveld aan een idee van journalist Peter Hendriks, die in 2004 al voorstelde een gebergte aan te leggen in Flevoland. Hendriks won daarmee de NRC-prijs voor het beste idee van Nederland, maar daar bleef het toen bij.

Naast diverse overheden, waaronder Almere, schaarden sportbonden, architecten en geologen zich al achter het plan en zij bestuderen nu de mogelijkheden. Ook Ballast Nedam en advies- en ingenieursbureau DHV hebben belangstelling. Enkele weken terug stelde DHV een ‘inspiratiedocument’ op.

Volg  @Thijs Zonneveld op Twitter over @diebergkomter
www.diebergkomter.nl

Reageer op dit artikel