nieuws

107 studentenwoningen in voormalig kantoorgebouw in Eindhoven

Geen categorie

Studentenwooncomplex B1 aan de Bomansplaats 1-10 in Eindhoven is opgeleverd. Deze betonkolos uit de jaren zeventig was jarenlang in gebruik als kantoor, maar stond alweer een flinke tijd leeg toen Camelot Student Housing zijn oog erop liet vallen. Het herontwerp is van Vissers & Roelands architecten & ingenieurs.

107 studentenwoningen in voormalig kantoorgebouw in Eindhoven

Projectleider Joost van Gestel van Camelot: “We beheren hier tientallen leegstaande gebouwen via antikraak, we weten dat er grote vraag is naar woonruimte voor studenten, zeker in het hogere segment. Dit verouderde kantoorpand ligt in het hartje van de stad, met prima verbindingen naar station, uitgaansleven en onderwijslocaties. Daarom hebben we een plan uitgewerkt voor de permanente transformatie naar zelfstandige woonruimte voor studenten.” Vissers & Roelands architecten & ingenieurs was verantwoordelijk voor het ontwerp. Volgens hun is een vroegtijdige afstemming met de diverse disciplines de basis voor een succesvolle herbestemming.

 

Het resultaat is de eerste commerciële permanente transformatie van een kantoorpand naar studentenwoningen. Elke student heeft bijna veertig vierkante meter woonruimte met een eigen keuken en badkamer, gebruik van de wasserette en de fietsenstalling, en voorzieningen als snel internet.

Op zoek naar meer

Camelot heeft het voornemen om soortgelijke gebouwen, geschikt voor permanente transformatie, in alle dertien steden met hogescholen en universiteiten. Het bedrijf verwacht de komende drie jaar nog zo’n 30.000 vierkante meter kantoren om te bouwen naar woningen.

 

Reageer op dit artikel