nieuws

Doorstart architectenbureau Arno Meijs

Geen categorie

Het architectenbureau AMA Group van de Limburgse architect Arno Meijs maakt een doorstart, zo maakte de curator eind vorige week bekend.

Doorstart architectenbureau Arno Meijs

AMA is gevestigd in Maastricht en werd vorige week failliet verklaard. Het bedrijf, dat onder leiding staat van architect Arno Meijs, is bekend door de ontwerpen die het heeft gemaakt voor het Circus Theater in Scheveningen, het Nieuwe De la Mar in Amsterdam en het Beatrixtheater in Utrecht.Behalve theaters maakte het bureau ook kantoren, winkelcentra en woningen. In Maastricht zijn veel gebouwen van zijn hand te vinden, zoals Hotel Maastricht aan de Maas en het hoofdkantoor voor Vodafone.

Het bureau ging failliet door het wegvallen van een aantal grote opdrachtgevers, waaronder Stage Entertainments en Joop van den Ende. een andere reden was de ineenstorting van de bouwmarkt door de financiële en economische crisis.Diverse reorganisaties waarbij het aantal werknemers werd teruggebracht van 43 naar 13, mochten niet baten.

Het bureau maakt nu een doorstart. een andere vennootschap van Meijs neemt het bureau over dat in afgeslankte vorm verder gaat. Volgens de curator is deze constructie geoorloofd omdat het faillissement niet aan de architect maar aan de marktomstandigheden is te wijten. Het bedrijf heeft op dit moment zes projecten in het hele land lopen.

 

Reageer op dit artikel