nieuws

KAW wint selectie Erfgoedhuis Coevorden

Geen categorie

Het stedelijk museum in Coevorden is momenteel gehuisvest in vier pakhuizen aan de haven van de stad. De gemeente wil deze transformeren tot Erfgoedhuis Coevorden. KAW won de selectie met het idee om stad en museum met elkaar te verbinden.

KAW wint selectie Erfgoedhuis Coevorden

 

 

 

KAW verbindt het museum en de stad met elkaar door gebruik te maken van verschillende verhaallijnen uit de historische stad. Door de verhaallijnen naar binnen te halen worden straten, pleinen en gebouwen onderdeel van het museum en de collectie. Het museum fungeert zo als schakel tussen de kleine schaal van de collectie en de grote schaal van de stad, als schakel tussen tijd en ruimte.

Omdat naast de huidige gebruiker het museum ook de historische vereniging ‘Stadt en Heerlickheydt Covorden’ gaat huisvesten voorziet KAW in een eenduidige routing door het gebouw en gemeenschappelijke functies zoals een centrale balie en een gemeenschappelijke entree. Daarnaast willen alle gebruikers het Erfgoedhuis op verschillende tijden los van elkaar kunnen gebruiken.

Reageer op dit artikel