nieuws

Afvalcontainer als inspiratiebron

Geen categorie

Tijdens het Public Design Festival in april in Milaan konden bezoekers voor een hapje en een drankje terecht in de Taverna, een project van Foundation. De ontwerpers verzamelden voor aanvang van het festival materiaal uit de buurt en bouwde daarmee een tijdelijke bar die beeld geeft van de buurt en zijn bewoners.

FOUNDation Milan April 2010 from Hein Lagerweij on Vimeo.

Afvalcontainer als inspiratiebron


Foundation, bedacht door Rikkert Paauw en Jet van Zwieten verzamelt afvalmateriaal en oude meubels in een wijk die rijp zijn voor de afvalcontainer. Zij maken hiervan, met de container in hun achterhoofd, nieuwe ‘huisjes’ die dienen als tijdelijke ontmoetingsplaatsen voor buurtbewoners en passanten. Tijdens de opbouw van de projecten houdt grafisch vormgever Jet van Zwieten een dagelijks journaal bij over de opbouw, het gevonden materiaal en de mensen die meehelpen met de bouw.

 

Reageer op dit artikel