nieuws

Woningkassen voor braakliggende terreinen

Geen categorie

Gerard Rijnsdorp en René Onsia ontwikkelden een bouwsysteem waarmee op een snelle manier een invulling kan worden gegeven aan braakliggende kleinere terreinen in de stad.

Woningkassen voor braakliggende terreinen

 

 

 

Rijnsdorp en Onsia combineerden onder de naam G-House, twee industriële bouwsystemen tot een nieuw systeem. Voor de buitenkant van de woning wordt gebruik gemaakt van een technologie die in de kassenbouw is ontwikkeld. Voordelen hiervan zijn een korte bouwtijd en een lichte fundering. Lawaai, trilling en schade aan naastgelegen percelen worden hiermee voorkomen. Met HR++ glas, zonnepanelen, een zonneboiler, een WTW-installatie of warmtepomp ontstaat een duurzame woning met een laag energiegebruik.

Het binnenwerk van de woning wordt gerealiseerd met een houtskeletbouwsysteem. Hierdoor is vrijwel elke indeling van de plattegrond mogelijk. Dankzij de glazen mantel kan de gehele houtbouw bovendien droog gebeuren. De installaties zijn in het G-House concept gecombineerd met een centrale trap in de kern van de plattegrond. Daardoor kunnen keuken, badkamer of toilet op elke verdieping, aan de voor of achterzijde geplaatst worden.

De buitengevels kunnen worden afgewerkt met materialen die passen bij het karakter van de omgeving: stucwerk, hout, metselwerk: in principe kan alles.´

 

Reageer op dit artikel