nieuws

Wingender Hovenier en biq winnen baksteenprijs

Geen categorie

Wingender Hovenier Architecten en biq stadsontwerp zijn onderscheiden bij de Fritz Höger Preis 2011, een driejaarlijkse prijs die wordt toegekend door de Duitse architectenbond en de baksteenindustrie.

Wingender Hovenier en biq winnen baksteenprijs

 

 

 

Wingender Hovenier Architecten is de winnaar in de categorie ‘Duurzame woningbouw’ met een project van 42 woningen in Nieuwkoop. biq stadsontwerp ging met de eerste prijs aan de haal in de categorie ‘Seriematige woningbouw’ met een stadsvernieuwingsproject in Lakerlopen, Eindhoven en werd daarnaast uitgeroepen tot Zweite Gesammtsieger.

De jury van de Fritz Höger Preis 2011 waardeerde in hun ontwerpen de eenvoud van de antwoorden op complexe stedelijke vraagstukken. Jan Peter Wingender zegt hierover: ‘Het doet goed dat deze Duitse jury er projecten heeft uitgehaald die in Nederland door hun terughoudendheid en soliditeit niet snel als architectuur worden herkend.’ Hans van der Heijden van biq stadsontwerp vult aan: ‘Deze prijs helpt de Nederlandse woningbouwtraditie opnieuw op de kaart te zetten. Het puntdak is terug in de architectuur.’

De winnaars zijn door een jury, bestaande uit onder andere prof. Felix Claus en prof. Christoph Meckler, gekozen uit 50 nominaties, die waren geselecteerd uit 350 inzendingen. Onder de overige genomineerden bezonden zich Rapp+Rapp, Bedaux de Brouwer en David Chipperfield. Zowel Wingender Hovenier als biq stadsontwerp waren met meerdere projecten genomineerd.

Reageer op dit artikel