nieuws

Utrecht van start met bouw stadskantoor

Geen categorie

De eerste paal voor het nieuwe stadskantoor naast het Centraal Station in Utrecht, een ontwerp van Kraaijvanger.Urbis in samenwerking met Christian Müller Architects is woensdag de grond ingegaan. Het moet het visitekaartje worden van de gemeente.

Utrecht van start met bouw stadskantoor

 

 

 

Bijna alle gemeentelijke diensten komen samen in het gebouw op de Mineurslaan, naast het Jaarbeursplein. Nu zitten die loketten, zoals Burgerzaken en de GG&GD nog verspreid over de stad. Er komen zo’n 2500 werkplekken in het kantoor waar ook het college naartoe verhuist. De gemeenteraad en fracties blijven in het oude stadhuis aan de Stadhuisbrug.

Het witte gebouw van Kraaijvanger.Urbis wordt 92 meter hoog en moet een van de grootste stadskantoren worden in Nederland. Het Utrechtse stadskantoor moet in 2014 klaar zijn.

Reageer op dit artikel