nieuws

Uitslag De top van Bischoff

Geen categorie

De winnaars van de ideeënprijsvraag van de door de BNA Kring Twente uitgeschreven ideeënprijsvraag ‘De top van Bischoff’ zijn bekend. Als eerste eindigde Stephan Verkuijlen en Judith Wilke (wv-studio) met hun plan ‘Bovenwoning’.

Uitslag De top van Bischoff

 

 

 

 

Een tweede prijs ging naar ‘Kassen van Woningen’ van Rob Hootsmans, Casper Le Fevre, Monique Smit, Donna van Milligen Bielke, Eric van Noord, Franciso Tebar Zafrilla, Jolein haeck, Jonathan Hibma, Araceli Cuenca Gomez. ‘Over de top’ van Ronald Olthof (LKSVDD) en ‘Terug naar de Brink’ van Jeroen Steenvoorden en Jeroen Spee sleepten een eervolle vermelding in de wacht.

De prijsvraag is een initiatief van de BNA Kring Twente en het Architectuur Twente. Zij willen hiermee aandacht vragen voor hergebruik van de wederopbouwarchitectuur in Overijssel. De opgave omvatte het ontwerpen van woningen, boven een bestaand gebouw aan het Hengelose marktplein. Op de oproep kwamen 109 inzendingen binnen.

Expositie

Tot zaterdag 6 mei zijn de ontwerpen van de architecten en de winnaar wv-studio te zien in het tijdelijke gemeentehuis van Hengelo, aan het Burg. Jansenplein 2 in Hengelo.Op 21 april organiseert het Architectuurcentrum Twente een publieksdebat met het thema ‘Wonen boven winkels’.

Reageer op dit artikel