nieuws

SBH Architecten wint selectie U3 Utrecht

Geen categorie

SBH Architecten + Adviseurs is de winnaar van de architectenselectie voor de renovatie en nieuwbouwopdracht U3 in Utrecht. U3 zijn drie bestaande scholen voor Voortgezet Speciaal Onderwijs die in Utrecht samen een nieuwe huisvesting ontwikkelen aan de Europalaan. Het gebouwencomplex van een bestaande LTS wordt getransformeerd tot een nieuwe school van circa 8.000 vierkante meter.

SBH Architecten wint selectie U3 Utrecht

 

In de visie van SBH worden de drie onderwijsstromen van de school ondergebracht in eigen afdelingen. Centraal in de school komt een ontmoetingsruimte die ook dienst kan doen als kantine/restaurant of als theater. Vanuit deze centrale ruimte zijn de vaklokalen, gymzalen en algemene ruimten bereikbaar.

Rond het gebouw zijn, in samenwerking met het bureau voor landschapsarchitectuur Sant en Co, voor de verschillende groepen afzonderlijke speelplaatsen bedacht. Deze zijn direct gekoppeld aan hun eigen afdelingen. Veiligheid en leefbaarheid voor de school en de buurt zijn belangrijke aspecten. Veilig vervoer is tevens onderdeel van de opgave.

Ue door SBH 

Met stevig materiaal en een heldere vorm aan de buitenzijde moet de school herkenbaar zijn, maar tevens bescherming bieden tegen de buitenwereld. Een grote patio met veel groen zorgt voor een rustig en gezond leermilieu.

De werkzaamheden voor het ontwerp zijn medio april gestart.

 

Reageer op dit artikel