nieuws

Nieuwe stations Houten geopend

Geen categorie

Dit weekend is het zover, na tien jaar bouwen, worden de nieuwe stations van Houten en Houten Castellum geopend. Movares maakte in opdracht van ProRail het ontwerp. De nieuwe stations maken deel uit van het project VleuGel dat de spoorwegcapaciteit tussen Vleuten en Geldermalsen moet vergroten.

Nieuwe stations Houten geopend

 

 

De vier sporen van station Houten liggen op een hoogte van 1.80m op een lang viaduct. In de ruimte onder de sporen is een fiets¬transferium gerealiseerd voor 2000 fietsen. Zeven pylonen dragen de lange perronoverkapping van 175 meter en de 6 meter hoge glazen geluidschermen die de achterliggende woonwijk beschermen tegen het geluid van het treinverkeer.

Station Houten geopend 

Movares realiseerde eerder de stations Utrecht Zuilen, Vleuten, Amersfoort Vathorst en Tiel Passewaaij.

Reageer op dit artikel