nieuws

KSP Jürgen Engel Architekten ontwerpt Inno Olympic Plaza in Beijing

Geen categorie

Het Duitse bureau KSP Jürgen Engel Architekten mag het Inno Olympic Plaza bouwen. Het is de tweede wedstrijd dat het Duitse bureau in korte tijd wint. Eerder ontwierpen ze ook het winnende voorstel voor Beijing Science Center.

KSP Jürgen Engel Architekten ontwerpt Inno Olympic Plaza in Beijing

Het winnende ontwerpt komt ten zuiden van het Olympische terrein uit 2008. Inno Olympic plaza bestaat uit twee torens, de een honderd meter hoog en de ander tachtig. De trapeziumvormige randen van de torens zorgen ervoor dat het gebouw een uniforme uitstraling heeft. in een opvallende, open dak structuur biedt dak Gar-holen.

Gebruik

Heel belangrijk in het ontwerp zijn flexibele, interactieve plattegron-den met hoog comfort en veel daglicht voor alle werkstations. De grote conferentiezalen, service-zones, restaurants en winkels zijn allemaal toegankelijk voor het grote publiek.

  

Flexibel verhuren

Het kantoorverdiepingen kunnen flexibel worden verhuurd en zelfs in kleine eenheden. De lift opent aan twee kanten, wat betekent dat elke verdieping aan ten minste twee verschillende huurders onder-dak kan bieden. Alle werkstations in de torens zijn verbonden met de buitenwereld en profiteren van niet-verblindend daglicht.

Warmteterugwinning

De compacte ventilatie-units bieden door behulp van warmtewisselaars effectieve warmteterugwinning. De plafondsystemen werken met de stralingswarmte/koeling van water. Dit leidt tot een aangenamer binnenklimaat voor het personeel en bespaart energie in vergelijking met airconditioning.
Voor de ramen hangen rasters dat enerzijds ervoor zorgen dat het binnen niet te warm wordt, maar laat ook steeds nieuwe patronen verschijnen op het rasterpatroon.

Reageer op dit artikel