nieuws

ING: Voorlopig weinig werk voor architecten

Geen categorie

In zijn Kwartaal bericht voor de Bouw zegt ING Economisch Bureau voorlopig geen verbetering te verwachten in de orderstroom van architecten voor nieuwbouwwoningen.

ING: Voorlopig weinig werk voor architecten

 

 

 

In het derde kwartaal van 2010 is de opdrachtenstroom voor nieuwbouwwoningen nog met 3,5% gekrompen ten opzichte van een jaar eerder. De omzet in het vierde kwartaal lag ruim 11% lager dan een jaar eerder. Er was weliswaar een omzetstijging ten opzichte van het derde kwartaal, maar dat is een seizoenseffect dat zich elk jaar voordoet.

Herstel helpt niet meteen

Als de woningbouw zich herstelt, leidt dit bivendien niet meteen tot nieuwe opdrachten voor architecten. Door de grote uitval tijdens de recessie staan er nog veel reeds ontworpen maar nog niet verkochte projecten bij ontwikkelaars in de etalage.

Reageer op dit artikel