nieuws

Energieneutraal monument van Zecc wint BNA voorronde BNA NoordWest/Centrum

Geen categorie

Het Energieneutraal Monument in Driebergen van Zecc Architecten heeft de regionale voorronde van de BNA Gebouw van het Jaar 2011 regio Noordwest/Centrum gewonnen.

Energieneutraal monument van Zecc wint BNA voorronde BNA NoordWest/Centrum

 

 

 

 

Uit het juryrapport: ‘De opgave die bestond uit de restauratie en het energieneutraal maken van een klein gemeentelijk monument en het vervangen van een latere aanbouw, stijgt ver uit boven de aanpak van een individueel gebouw. Hier wordt geschiedenis geschreven. Het is een klein, heel eigen project met een hoog ambitieniveau, waarbij heldere keuzes zijn gemaakt en veel relevante kennis is ontwikkeld op het gebied van duurzaamheid. De jury prijst de rol van de architect als innovator en de relevante verkenning van een nieuwe markt. ’

De jury nomineerde naast de winnaar de projecten Blok A Noordstrook Delflandplein in Amsterdam van Dick van Gameren architecten en de Dutch HealthTec Academy in Utrecht van JHK Architecten. Daarnaast kende de jury een eervolle vermelding toe aan het project Speeltuingebouw De Bloesem in Utrecht van Van Rooijen Architecten.

Het winnende gebouw en de genomineerde projecten dingen, samen met nominaties uit vier andere regio’s, mee naar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2011, die op 28 april in Amsterdam wordt uitgereikt.

Reageer op dit artikel