nieuws

Ed Nijpels nieuwe voorzitter IABR

Geen categorie

Vanaf 1 mei 2011 is Ed Nijpels de nieuwe voorzitter van het bestuur van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR). Hij volgt hiermee Elco Brinkman op. De IABR, (tweejaarlijkse manifestatie op het gebied van architectuur, stedebouw en landschapsarchitectuur) staat volgend jaar in het teken van Making City.

 

 

Nijpels was eerder onder meer voorzitter van het Stimuleringsfonds voor Architectuur van 1993 tot 1999. Elco Brinkman wordt in juni fractievoorzitter van het CDA in de Eerste Kamer. Het bestuur van de IABR bestaat vanaf 1 mei uit: Ed Nijpels (voorzitter), Adri Duivesteijn, Joost Schrijnen, Saskia Stuiveling en Ton Meijer.

Brinkman
Elco Brinkman

5e IABR: Making City

De IABR werkt toe naar zijn 5e editie met als thema Making City, opening april 2012. Hoofdlocatie van de biënnale is Rotterdam. Daarnaast worden in Almere, Istanbul en São Paulo onder meer tentoonstellingen, presentaties en debatten georganiseerd.

Reageer op dit artikel