nieuws

Debatavond ‘Wat is Design?’

Geen categorie

Op 10 mei houdt Marit Overbeek, redacteur interieur & design de Architect, een voordracht tijdens ‘Wat is design?’ van het Designplatform Rotterdam.

Debatavond ‘Wat is Design?’

 

 

 

 

 

Aanleiding vormt de verschijning van twee publicaties, waarover de auteurs een voordracht houden. ‘Vision in product design; door prof.dr. Paul Hekkert en prof.ir. Matthijs van Dijk van TU Delft. ‘Game Urbanism’ van ontwerper Hans Venhuizen. Daarnaast houden vier jonge columnisten, waaronder Marit, een eigen, kort verhaal. Marit is in gezelschap van Zuzanna Skalska, Mechteld Petersen en Bob van Dijk.

In het ‘Tribunaal’ houden Ed van Hinte (publicist), Paul Gardien (vice-president Philips Design), Colette Lacoste (docent Grafisch Lyceum Rotterdam) de opvattingen over design tegen het licht. Tijdens dit ‘Tribunaal’ komen de overeenkomsten en verschillen tussen ontwerpprocessen van industriele, grafische en serviceproducten aan bod. Ook komt de rolverdeling in de keten ter sprake: opdrachtgever, ontwerper, producent, distributeur, detaillist, eindgebruiker en tenslotte de criticus.

Wie erbij wil zijn kan het beste vooraf reserveren in verband met de beperkte ruimte. De toegang is gratis.

10 mei, Arminius, Museumpark 3, Rotterdam. Aanvang 19.30 uur. Zaal open om 18.00 uur

 

Reageer op dit artikel