nieuws

‘Bouwen in stad kan goedkoper’

Geen categorie

Veel binnenstedelijke bouwplannen lijken te duur. Minder rigide omgaan met bouwnormen en sociale-huureisen kan enorm veel schelen. Dat komt naar voren uit een studie van het EIB in opdracht van Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol.

‘Bouwen in stad kan goedkoper’

 

 

 

Niet dat alle eisen, zoals die van het bouwbesluit, op zichzelf verkeerd zijn, onderstrepen de onderzoekers. Een rigide toepassing ongeacht de omstandigheden jaagt de kosten echter onnodig omhoog.

Zonder verlies van belangrijke kwaliteiten zouden de kosten per woning van enkele duizenden tot 30.000 euro omlaag kunnen. Een kostenopjager is eveneens het dogmatisch vasthouden aan 30 procent sociale woningbouw.

Lees op Cobouw.nl meer over de studie van het EIB naar binnenstedelijke bouwplannen.

 

Reageer op dit artikel