nieuws

Bouw overkapping busstation Amsterdam begonnen

Geen categorie

Bij het busstation op Amsterdam Centraal is vandaag de bouw van de overkapping begonnen. De werkzaamheden duren voorlopig tot november. Dan is een groot deel van de klus geklaard. De gigantische kap moet in 2013 helemaal af zijn, aldus de gemeentelijke dienst infrastructuur, verkeer en vervoer.

Bouw overkapping busstation Amsterdam begonnen

 

 

Het nieuwe bouwwerk aan de achterzijde van het station is de derde overkapping van het stationsgebouw in de hoofdstad. De overkapping is maar liefst 360 meter lang, 60 meter breed en 22 meter hoog. Onder de kap bevinden zich op verschillende verdiepingen het busstation, een stationshal, een autotunnel en op het laagste niveau de metro.

Voor de bouw van de kap zijn 1500 ton staal en zo’n 4500 glasplaten van 1 bij 3 meter nodig. De gemeente spreekt van een ingewikkelde operatie, aangezien CS dagelijks maar liefst 250.000 reizigers voorbij ziet komen. Iedere dag maken 25.000 buspassagiers van het regionale busstation gebruik. Zij krijgen te maken met hinder en bushaltes die regelmatig van plek zullen wisselen.

ANP

Reageer op dit artikel