nieuws

Atolplaza Lelystad geopend

Geen categorie

Gisteren is de multifunctionele accommodatie Atolplaza geopend. Het ontwerp van Jeanne Dekkers Architectuur uit Delft ligt in de gerevitaliseerde Atolwijk in Lelystad. Door zijn uiterlijk fungeert het, samen met de kerk en een Johan Cruijff voetbalveld, als herkenbaar baken.

Atolplaza Lelystad geopend

 

 

Atolplaza biedt onderdak aan een islamitische school en een openbare school, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, sporthal, bibliotheek, wijkcentrum, horeca, speellokalen en appartementen.

Het gebouw heeft twee verdiepingen met een opbouw bestaande uit appartementen. De sporthal is aan de achterzijde als een doos in het volume gestoken. Op de kop liggen drie lagen appartementen die als vanzelf de hoofdentree aangeven. Deze wordt extra gemarkeerd doordat de gevel hier over twee verdiepingen terug ligt en een luifel van stedebouwkundig formaat creëert. De gevel, een mozaïek van drie kleuren metselwerk, verbindt alle identiteiten en volumes en geeft het gebouw een eigen gezicht. De hoofdentree komt uit in de centrale hal van waaruit er zicht is op alle functies.

Elke school heeft van Jeanne Dekkers naast deze centrale hal ook zijn eigen domein en plek voor vieringen. De fotoprint van de onderwaterwereld op het centrale voorzieningenblok is gekozen in overleg met alle gebruikers en is voor beide scholen een belangrijk beeldbepalend element. Verschillende lichtkappen geven het gebouw een licht en transparant karakter.

Reageer op dit artikel