nieuws

10.000 Bridges van West 8 verwijst naar levenspad

Geen categorie

Op de Xi’an International Horticultural Exhibition is de door West 8 ontworpen Garden of 10.000 Bridges geopend. In het ontwerp wordt gebruik gemaakt van de centrale ligging van het perceel met uitzichten op andere delen van de Expo en het omliggende landschap.

 

 

 

De tuin verwijst volgens West 8 naar het menselijk leven; het levenspad. Een pad van onzekerheid en lasten, maar ook van hoogtepunten en opgetogenheid. Het ontwerp maakt een levenswandeling als een meanderend, bochtig parcours, continu en als een labyrint.

De tentoonstelling is tot en met 22 oktober te bezoeken.

Meer projecten en de laatste (architectuur)ontwikkelingen in China zijn te vinden in het komende nummer van de Architect dat op 11 mei 2011 verschijnt.

 

Reageer op dit artikel