nieuws

Genomineerden BNA gebouw van het jaar Regio Noord

Geen categorie

De Noord-Nederlandse voorronde van de architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2011 heeft twee nominaties opgeleverd: De Intense Stad van Architectenbureau Marlies Rohmer en de Michaëlschool van Onix zijn genomineerd voor de architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2011.

Genomineerden  BNA gebouw van het jaar Regio Noord

 

 

 

De intense Stad door Architectenbureau Marlies Rohmer is een reeks van locaties die de binnenstad van Groningen moeten verdichten en programmatisch verrijken.  Zo staat de ‘parochiale ruimte’, een semi-publieke ruimte binnen het bouwblok centraal in het ontwerp en is er ‘een warmtewisselaar tussen bewoners en omwonenden’. Typerend voor de locatie zijn het naastgelegen monumentale trafostation en de royale openbare ruimte met het Ooster Hamrikkanaal.

De Intense Stad

De Michaëlschool door Onix is een compact gebouw met een organiserend midden: het hart. Voor de plattegronden van de vrije school hebben het pentagram en de kavelgrenzen als basis gediend. De pentagram is gebaseerd op een symbool uit het vrije onderwijs. 

 

Plattegrond van de Michaëlschool door Onix

Prijsuitreiking

De jury maakt op donderdag 31 maart de regionale winnaar bekend tijdens een prijsuitreiking in de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Beide genomineerde projecten dingen, samen met nominaties uit vier andere regio’s, mee naar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2011, die op 28 april in Amsterdam wordt uitgereikt. Alle ingezonden projecten zijn hier te zien.

Reageer op dit artikel