nieuws

Transformatie winkelcentrum De Koperwiek Capelle aan de IJssel

Geen categorie

In Capelle aan de IJssel wordt momenteel hard gewerkt aan de verbetering van het winkelcentrum De Koperwiek. HET Architectenbureau uit Naaldwijk bedacht een visie waarin de kwaliteit van het centrum wordt verhoogd en het in de toekomst beter aansluit met zijn omgeving. De verbouwing is een eerste aanzet voor verbetering van het totale Capelse stadscentrum. De ambitie is dat Capelle in de toekomst over een bruisend Stadshart beschikt.

Transformatie winkelcentrum De Koperwiek Capelle aan de IJssel

Karakteristiek voor de locatie is het omsloten karakter, de doorsnijding met de metro en de bovengelegen woningen. In maat en schaal wijkt het winkelcentrum af van de omliggende bebouwing dat mede veroorzaakt wordt door de rafelige randen met allerlei rest- en bevoorradingsruimten.

In de ontwikkelingsvisie van HET architectenbureau wordt huisvesting voor starters, jongeren en ouderen toegevoegd. Het vergroten van het winkeloppervlak en de daarbij behorende parkeervoorzieningen moeten De Koperwiek transformeren tot een levendig winkelcentrum.

 

 

Reageer op dit artikel