nieuws

Nieuw architectennetwerk rond maatschappelijk vastgoed

Geen categorie

Op 22 november 2011 gaat een nieuw netwerk van start, speciaal bedoeld voor architecten van scholen, kinderopvang, buurthuizen, multifunctionele accommodaties en ander maatschappelijk vastgoed.

Nieuw architectennetwerk rond maatschappelijk vastgoed

 

 

Aanleiding om actiever de samenwerking met architecten te zoeken is de opgave waarvoor partijen in het maatschappelijk vastgoed zich gesteld zien. Veel maatschappelijk vastgoed is verouderd en moet nodig worden aangepakt. De bezuinigingen zijn een extra stimulans om dat nog slimmer te doen. Daarbij staan in de recent opgestelde Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2011 meerder onderwerpen waarbij de creatieve en conceptuele denkkracht van architecten nodig is.

Het architectennetwerk rond maatschappelijk vastgoed draagt de naam ‘Architecten voor Sociaal‘ en wordt net als “Bouwstenen voor Sociaal” gedragen door mensen en partijen uit het veld. Er hebben zich al enkele architecten aangemeld.
De eerste netwerkbijeenkomst is in maart 2011.

Reageer op dit artikel